Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Καταιγίδες και χιόνια από την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα

Καταιγίδες και χιόνια, έρχονται από αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες (8 μποφόρ) στα πελάγη και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Αναλυτικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.
Μεθαύριο Παρασκευή τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, στη δυτική Κρήτη, στο ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα
Πέμπτη 24-01-2013 Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Παρασκευή 25-01-2013 Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.
Σάββατο 26-01-2013 και Κυριακή 27-01-2013 Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα της Κυριακής.
Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.