Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παπάζογλου: «Ο Εθνικός έχει κάνει άλματα προς την κορυφή»

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Γιώργος Παπάζογλου αναδείχτηκε MVP σε αγωνιστική της Βόλεϊ Λιγκ. Με τα 13 μπλοκ που σημείωσε στο 3-2 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Άρη στη Μίκρα ο 40χρονος κεντρικός πέρασε στην ιστορία και το ρεκόρ του πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί από άλλο κεντρικό.
«Ένιωθα πως ήταν η μέρα μου αλλά γενικά όλη η ομάδα πήγε πολύ καλά. Αν μάλιστα ήμασταν πιο προσεκτικοί θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει με 3-0 ή το πολύ 3-1 σετ», δήλωσε ο Παπάζογλου
αλλά και ο ίδιος δεν περίμενε 13 πόντους από μπλοκ: «Όχι, δεν το περίμενα. Βέβαια παίξαμε πέντε σετ αλλά ένιωθα πως είχα το ρυθμό και ότι έκανα έπιανε».
 Που αφιερώνεις την επιτυχία σου;
«Στους συμπαίκτες μου και σε όλη την ομάδα. Δεν παίζω μόνος μου...».
Είχες βγει πάλι MVP;
«Ναι. Άλλες δύο φορές. Η πρώτη τη σεζόν 2003-04 με την Ορεστιάδα όταν προπονητής ήταν ο Τάσος Κουμπλής. Η δεύτερη ήταν τη σεζόν 2009-10 με τη Λαμία όταν αναδείχτηκα MVP της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ. Είχαμε κάνει γενικά πολύ καλές εμφανίσεις και η Λαμία για πρώτη φορά είχε μπει τότε στην 4αδα με προπονητή τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο».
Άρα είναι καλό σημάδι να μπει και πάλι ο Εθνικός στην 4αδα;
«Μακάρι να είναι ένας θετικός οιωνός για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία και να μπούμε στην 4αδα κι αν είναι δυνατόν να πάμε κι ένα σκαλί πιο ψηλά. Ο Εθνικός έχει κάνει άλματα προς την κορυφή. Έχουμε τις δυνατότητες αλλά θα πρέπει να κινηθούμε βήμα, βήμα».
 Έρχεται ο αγώνας με την Παναχαϊκή. Ποια είναι η εκτίμηση σου;
«Θα είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και στοχεύουμε στο πρώτο μας τρίποντο. Απ΄ότι ξέρω και η διοίκηση έχει κάνει πολύ δουλειά στον οργανωτικό τομέα. Κάνει προσπάθεια στα διαρκείας, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του γυμναστηρίου, γενικά ο Εθνικός με την ευκαιρία και της συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει αλλάξει επίπεδο κι έχει κάνει άλματα προς τα πάνω. Είμαι βέβαιος πως καμία δουλειά δεν πάει χαμένη. Όλα γίνονται για το καλό του συλλόγου και κυρίως προς όφελος του βόλεϊ».