Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Νίκι Αστον Εβρίτισσα Καναδή βουλευτής: Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βρει πλήθος φωνών υποστήριξης και συμπαράστασης σε πολλές πρωτεύουσες μέσα και έξω από την Ευρώπη

"Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες μπορούν να δείξουν στους λαούς του κόσμου ότι η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται στον τόπο γέννησής της και να δώσουν την ελπίδα ότι άλλες πολιτικές είναι δυνατόν να ακολουθηθούν προς όφελος όλων μας", τονίζει σε δήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίκι Άστον, βουλευτής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά, με καταγωγή από τον΄Εβρο
Ολόκληρη η δήλωση:
Οι Καναδοί ελληνικής καταγωγής αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Καναδά εδώ και γενιές, συμμετέχοντας σε όλους τους τομείς της ζωής της χώρας. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζω καλά, διότι αποτελώ μέρος αυτής της πραγματικότητας. Ελληνοκαναδοί σαν και εμένα, ανεξάρτητα από το αν επισκέπτονται την Ελλάδα τα καλοκαίρια ή έχουν να την επισκεφθούν για δεκαετίες, πάντα την διατηρούν μέσα στο νου και την καρδιά τους. Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος έχει γίνει αντικείμενο των πιο ακραίων πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ζει μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου σε περιόδους ειρήνης. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο έχω μόνο διαβάσει, αλλά είναι επίσης μια κατάσταση της οποίας τις συνέπειες διαπιστώνω καθημερινά μιλώντας με φίλους και συγγενείς, και όταν επισκέπτομαι την χώρα.
Ως Καναδή βουλευτής του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος του Καναδά (NDP), ενός κόμματος που ιδρύθηκε βασιζόμενο στα ιδανικά της αριστεράς, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η οικολογία, ο φεμινισμός, τα δικαιώματα των εργαζομένων, η ισότητα και η αλληλεγγύη, έχω σταθεί απέναντι στις ίδιες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές στις οποίες αντιτίθεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ενάντια στις περικοπές στον τομέα της παιδείας, της υγείας, των συντάξεων και των κοινωνικών προγραμμάτων, ενάντια στο «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, καθώς και στα φορολογικά «παραθυράκια» που ευνοούν τους πλούσιους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει τον δρόμο της κοινωνικής καταστροφής, γι αυτό και οι προοδευτικοί όλου του κόσμου χρειάζεται να συνεργαστούν έχοντας ως κοινό στόχο την ανατροπή των πολιτικών που ευνοούν την κοινωνική ανισότητα, τη φτώχεια και την ανεργία. Γι αυτό στέκομαι αλληλέγγυα στον αγώνα των Ελλήνων κατά της «κατοχής» από την Τρόικα και υπέρ μιας κυβέρνησης με επικεφαλή τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην βάση του προγράμματός της θέτει ως στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων.
Οι Έλληνες χρειάζονται ρεύμα, συντάξεις, εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και φαγητό. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, και είναι βέβαιο, ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου 2015 θα στείλει μηνύματα εμπιστοσύνης στους υπόλοιπους Ευρωπαίους για το ότι μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μια αλλαγή στην πολιτική κατεύθυνση για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα βρει πλήθος φωνών υποστήριξης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε πολλές πρωτεύουσες μέσα και έξω από την Ευρώπη.
Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες μπορούν να δείξουν στους λαούς του κόσμου ότι η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται στον τόπο γέννησής της και να δώσουν την ελπίδα ότι άλλες πολιτικές είναι δυνατόν να ακολουθηθούν προς όφελος όλων μας.

Niki Ashton, Μανιτόμπα, Καναδάς
Βουλευτής NDP (New Democratic Party )
Ελληνικής καταγωγής