Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Διπλή επικράτηση Ελληνικού Κολλεγίου στους τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Βόλεϊ που έγινε στην Αλεξανδρούπολη

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που κατείχε απ' την περσινή χρονιά, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στα κορίτσια με 3-1 σετ της Σχολής Μωραΐτη. Οι αθλήτριες από τη συμπρωτεύουσα ζευγάρωσαν τους τίτλους τους, σε αντίθεση με τις αντιπάλους τους, που δεν κατάφεραν να πάρουν τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό και πάλι κόντρα στην ίδια ομάδα.Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου με μεγάλες κόντρες, διακυμάνσεις και ανατροπές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τον τελευταίο πόντο. Τελικά, νικήτρια ήταν η πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία, ομάδα. Στο πρώτο σετ το Κολλέγιο μπήκε πολύ δυνατά παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα (13-20), αλλά ένα εκπληκτικό σερί από το σερβίς ανέτρεψε τα δεδομένα προσωρινά, αφού οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στην αντεπίθεση των αντιπάλων.

Στο 2ο σετ τα δεδομένα άλλαξαν με τη Σχολή Μωραΐτη να είναι από την αρχή καλύτερη και χωρίς σοβαρά προβλήματα να καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού με «αιχμή του δόρατος» την Παπάζογλου το Κολλέγιο ήταν σαρωτικό και πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1 σετ. Η ομάδα από την Αθήνα δεν θέλησε να πει την τελευταία της λέξη, έδειχνε αποφασιστική να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Μάλιστα, έφτασε να προηγείται ακόμα και με 19-12.
Δεν είχε υπολογίσει όμως την Καρακατσιάνη, η οποία πήγε στο σερβίς και έφυγε μετά από ένα εκπληκτικό σερί 10-0. Με το σκορ γυρνά «τούμπα» , να είναι 19-22 η ψυχολογία πια ήταν με το μέρος του Κολλεγίου που τελικά έφτασε στη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.
τα σετ: 23-25, 25-20, 25-14, 25-21
Συνθέσεις:
Σχολή Μωραΐτη (Καλαμπόκης): Παπασταύρου, Γκρέκου, Σολωμού, Φάκη, Μιλεντίγιεβιτς, Μπανίκα, λ- Οικονομοπούλου (Μπαλογιάννη, Τσιγαρίδα, Νικολογιάννη)
Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (Μ. Ιωαννίδης): Τουκμενίδου, Παπάζογλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Αγγελοπούλου, Κομνηνό, λ- Νικολαΐδου, λ- Καραγιάννη (Ξανθοπούλου, Παπαφωτίου, Σαρηγιαννίδου)

Ο τίτλος και στα αγόρια

Τα πήρε όλα και έφυγε το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, καθώς μετά τη νίκη των κοριτσιών και τα αγόρια πήραν το κύπελλο επικρατώντας με 3-0 σετ της Σχολής Μωραΐτη στον τελικό! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη από την αντίπαλο της και νικώντας με το ίδιο σκορ (25-17) και στα τρία σετ, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν όλα τα παιδιά, με κορυφαίο τον Κώστα Καπετανίδη που αναδείχθηκε MVP του Πρωταθλήματος.
τα σετ: 25-17, 25-17, 25-17
Συνθέσεις: Ελληνικό Κολλέγιο (Κ. Ιωαννίδης): Χρηστινίδης, Φωτιάδης, Χρηστάκος, Τζιουμάκας, Ζαΐνης, Καπετανίδης, λ- Μπουράκης (Καΐλης, Κουντουρέτης, Τζιάβρας, Τσάτσαλος, Μπούτος)
Σχολή Μωραΐτη (Παπακωνσταντίνου): Παπαδόπουλος, Λαρσινός, Καρράς, Εμμανουήλ, Γαβριήλ, Μπαλούγιος, λ- Αποσκίτης (Νεοφώτιστος, Καφαντάρης, Καριώτης, Κυπραίος, Σπυρόπουλος)

Την Τρίτη θέση σε αγόρια και κορίτσια κατέκτησαν τα Λύκεια της Κύπρου επικρατώντας στο κλειστό γυμναστήριο Φερών με 3-0 σετ τις ομάδες των Λυκείων της Κω και της Ηλιούπολης αντίστοιχα