Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκέντρωση απαραίτητων ειδών διαβίωσης για τους πρόσφυγες σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης απαραίτητων ειδών διαβίωσης για τους πρόσφυγες αναλαμβάνει σε όλο τον νομό η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ομάδα, οι δράσεις ξεκίνησαν από τα Λάβαρα και τη Ν. Ορεστιάδα συνεχίζονται στις 3 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη στον παιδότοπο Μήλο στην Αλεξανδρούπολη.
Τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη και θα παραδοθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.Η μεταφορά θα γίνει με την ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ νομού Έβρου Α. Ε. και με τη σύμπραξη και άλλων εθελοντών. 
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν ΔΕΝ θα είναι ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα, αλλά φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, σκηνές και βρεφικός εξοπλισμός. 
Συγκεκριμένα, θα συγκεντρώνονται: 
φάρμακα (βρεφικά αναλγητικά, σιρόπια για το βήχα, αντιβιωτικά, κρέμες για συγκάματα, φυσιολογικό ορό, φάρμακα για ενήλικες κλπ) Προσοχή: τα σιρόπια και οι αλοιφές πρέπει να είναι σφραγισμένα, τα άλλα, ας είναι και χύμα. Φυσικά, προσέχουμε να μην έχουν λήξει.
υπνόσακοι
μωρομάντηλα
κηραλοιφές
χαρτί υγείας
παιδικές πάνες, όλα τα μεγέθη, δεκτές και χύμα
σερβιέτες
αντηλιακές κρέμες για παιδιά
βαζάκια έτοιμων γευμάτων για βρέφη
βρεφικές τροφές σε σκόνη
οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες
σαπούνια
μάρσιποι
άνορακ (αδιάβροχα μιας χρήσης, πολύ απαραίτητα)
σκηνές
μπιμπερό και γάλα σκόνη (πολλές μητέρες πρόσφυγες δεν μπορούν να θηλάσουν, ενώ σε εμάς αυτά τα είδη είναι άχρηστα και πιάνουν απλά χώρο στο ντουλάπι). Το γάλα να είναι σφραγισμένο, ας είναι και δειγματάκια, και να μην έχει λήξει.