Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Για τις εκλογές του ΜΓΣ Εθνικού

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκλογές στον ΜΓΣ Εθνικό για ανάδειξη νέας διοίκησης. Εκλογές που αναμενόταν … όλο τον χειμώνα με ανυπομονησία και αγωνία , προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο μεγάλος σύλλογος της Θράκης, αφού εδώ και μήνες περνά τη δική του ταραγμένη περίοδο.Με «αποκαλυπτικές ειδήσεις» σε ανώνυμα μέσα και με δηλώσεις με άρωμα απειλών και δικαστηρίων ως ανταπάντηση. Με παρασκήνιο και παραφιλολογία καφενειακού τύπου που μόνο προβλήματα διόγκωναν. Με παραιτήσεις και ομηρικούς καυγάδες σε συνεδριάσεις. Με προσωρινά συμβούλια και αντικαταστάσεις επί αντικαταστάσεων και πάει λέγοντας …
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η επερχόμενη Γενική Συνέλευση λαμβάνει ξεχωριστή, διάσταση και σίγουρα τη δική της βαρύνουσα σημασία για το αύριο του συλλόγου. Ενός συλλόγου που σίγουρα δεν αξίζει τη ταραχώδη περίοδο των τελευταίων μηνών αλλά κάτι διαφορετικό από αυτό.
Και μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά η κρίση γεννά ευκαιρίες για υγιές ξεσκαρτάρισμα. Όπως επίσης, η εποχή μπορεί να γεννήσει προκλήσεις που αν τις αξιοποιήσει, ένα σωματείο σαν τον Εθνικό, σωστά τότε μπορεί να ελπίζει σε ομορφότερες για τον αθλητισμό και τον σύλλογο ημέρες.
Τι απομένει λοιπόν; Ελάχιστες ώρες πριν την οριστικοποίηση των ενδιαφερομένων για μια εκ των διοικητικών θέσεων, λίγα 24ωρα προτού στηθούν κάλπες, αφότου ακουστεί ένας απολογισμός μιας ταραχώδους χρονιάς.
Σε τι μπορούμε και πρέπει να ελπίζουμε; Στην ανάδειξη ενός Διοικητικού Συμβουλίου που να ξεχωρίζει για το ήθος του, την αγάπη για τον σύλλογο και τον αθλητισμό, σε ένα Δ.Σ. που θα δώσει το έναυσμα στην τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό του ΜΓΣ, θα διακρίνεται για τα εγνωσμένου κύρους και υπόληψης μέλη του, την αξιοπιστία, την φερεγγυότητά τους, θα απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους, κοινωνικά αναγνωρίσιμους που θα συνθέτουν, θα εμπνέουν σεβασμό και σοβαρότητα.
Κλειδί για όλα αυτά, η όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή νέων αλλά και παλαιών «Εθνικάκηδων», που θα καταθέσουν σκέψεις, γόνιμο προβληματισμό και δημιουργικές προτάσεις.
Βασική προϋπόθεση, η καθιέρωση των «ανοιχτών θυρών», αφού Εθνικός ως κλειστό club , όπως ίσως κάποιοι θα ονειρεύονται δεν μπορεί να υπάρξει και να σταθεί

Γιώργος Πανταζίδης
μέλος ΜΓΣ Εθνικού